Cum curatam eficient perdelele?

Perdelele sunt obiecte decorative dar care au si un rol practic deoarece ne acorda intimitatea dorita. Desi o ignoram de cele mai multe ori, curatarea perdelelor trebuie sa fie efectuata de cel putin doua ori pe an. Acestea se murdaresc foarte usor, in special in locuintele in care sunt copii mici care se joaca cu ele frecvent. Petele de pe perdele nu sunt tocmai cele mai placute lucruri si la fiecare pata aparuta perdelele trebuie curatatate imediat.

Cum spalam perdelele?
Inainte sa le pui la spalat trebuie sa stii modul in care sa le cureti, fie manual sau la masina de spalat. Deoarece acestea au in mod preponderent o intrebuintare decorativa, trebuie sa le spalam si uscam cu grija pentru a pastra aspectul initial. Inainte de spalare citeste cu atentia eticheta pentru a vedea cum trebuie spalate. In cazul in care eticheta lipseste e indicat sa vedeti din ce tip de material este confectionata perdeaua. Perdelele din bumbac si cele sintetice pot fi spalate la masina la o temperatura care sa nu depaseasca 60 de grade, dar perdelele care sunt confectionate manual si au o multitudine de culori si modele este indicat sa le speli manual.

Ce detergent folosim?
Detergentul folosit la spalarea perdelelor poate varia in functie de materialul acestora. In principiu la perdelele sintetice si la cele din bumbac se poate folosi detergent normal. Petele trebuie curatate inainte de spalarea la masina pentru a fi siguri ca acestea se vor curata complet. Este indicat sa optati pentru un balsam de rufe care are un miros mai puternic deoarece acesta va schimba si imbunatati mirosul din camera.

Cum uscam perdelele?
Imediat dupa spalare, perdelele vor fi calcate si puse la loc asa umede. In acest fel ele isi vor pastra forma si vor arata foarte bine in camera, in plus se vor usca foarte repede. Este indicat ca perdelele din materiale mai sensibile sa le uscati pe o suprafata plana pentru a nu se distruge materialul si pentru a evita formarea de cute inestetice.

Daca doresti ca si casa ta sa fie in ton cu perdelele curate iti recomandam sa apelezi la servicii curatenie in Cluj de calitate pentru rezultate spectaculoase.