Sfaturi pentru curatenia de primavara

Primavara mult asteptata a venit in cele din urma si ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi utile pentru realizarea curateniei de primavara intr-un mod eficient si rapid. Este recomandat sa evitati utilizarea unor substante foarte puternice sau cu un continut toxic. Acestea pot fi inlocuite cu solutii clasice cum ar fi otetul alb distilat, bicarbonatul de sodiu, lamaia, uleiuri sau alte produse de acest tip.

De asemenea, va recomandam sa incepeti curatenia de primavara cu activitatile mai solicitante, cum ar fi curatarea covoarelor deoarece spalatul lor necesita mai mult timp. Covoarele este indicat sa fie aspirate bine, iar apoi periate cu o solutie formata din apa si otet.

In cazul in care exista aparate de aer conditionat in locuinta voastra, inlocuiti filtrele aparatului, curatati conductele si gurile de aerisire deoarece acestea pot fi pline de praf, polen si alti alergeni din aer.

Praful din intreaga locuinta trebuie sters cu atentie, inclusiv cel de sub mobila, de pe corpurile de iluminat, de pe tavan si din toate colturile. Spalarea geamurilor este de asemenea foarte importanta, iar pentru o curatare eficienta va recomandam sa folositi o solutie compusa din otet alb distilat si apa. Se pune solutia intr-o sticla cu pulverizator, se stropesc geamurile si se sterg apoi cu hartie.

Curatarea bailor se poate face cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, deoarece este foarte folositor pentru suprafetele ceramice si de aluminiu precum cabina de dus, robinetele sau faianta. In cazul in care exista urme de mucegai, acestea pot fi curatate
cu solutia din otet si apa.

In cazul in care aveti in locuinta plante decorative, trebuie sa fie incluse si acestea in programul curateniei de primavara. Ele se curata usor si rapid daca le puneti in cada si le faceti un dus cu apa rece.

Ne dorim ca aceste sfaturi sa va fie de folos in viitor, iar pentru servicii profesionale de curatenie Cluj va stam la dispozitie si va invitam sa ne contactati!