Trucuri pentru o casa curata

Curatenia casei se doveste a fi de multe ori extenuanta si in acelasi timp destul de costisitoare, mai ales daca dorim sa folosim produse de curatenie de calitate, care de multe ori au preturi ridicate. Poate nu stiati, insa exista unele produse pe care le avem la indemana mai mereu care nici nu costa mult si sunt si folositoare pentru a curata cu usurinta suprafetele murdare. Urmatoarele trucuri iti sunt utile pentru a face rapid curatenie in casa, fara sa depui prea mult efort, dar si fara sa cheltui prea multi bani pe produsele speciale de curatenie.

Curata baia cu o sticla de Coca-Cola

Bauturile carbogazoase nu sunt cea mai buna alegere pentru sanatatea noastra, insa asta nu inseamna ca daca ai o sticla de Coca-Cola in frigider, trebuie sa o arunci. Este bine de stiut ca sucul carbogazos poate fi folosit pentru curatrea baii, mai exact pentru curatarea chiuvetei, a bateriei de la chiuveta sau a vasului de toaleta. Acidul din compozitia sucului va dizolva mizeria, petele de rugina si calcarul.
 

Curata grasimea cu lamaie

Daca cumva mai ai prin frigider resturi de lamaie pe care planuiai sa le arunci, sa stii ca ele sunt foarte utile pentru a curata petele de grasime din bucatarie. Cuptorul cu microunde, de exemplu, este mai mereu plin cu urme de grasime si se poate curata rapid folosind o jumatate de lamaie pentru a curata peretii acestuia.

 
Curata sapunul uscat cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu poate avea multiple intrebuintari deoarece curata eficient o multime de locuri murdare din casa. De exemplu, un plic de bicarbonat de sodiu si o ceasca de otet curata instant o cabina de dus patata cu gel de dus, sapun, sampon sau alte produse de ingrijire.
 

Curata oalele si tigaile cu sare

Daca vrei sa eviti zgarierea oalelor si a tigailor atunci cand vrei sa indepartezi mancarea uscata cu un burete din sarma, avem un truc inedit pentru tine: foloseste sare. Aceasta va actiona rapid, insa nu va zgaria suprafata oalelor si a tigailor, deoarece se va topi usor.