Cum realizam o curatenie eficienta dupa renovare

In urma unei amenajari interioare, fie ca vorbim despre o renovare periodica, fie despre o locuinta abia finalizata, casa va ramane plina de praf, resturi de materiale si pete greu de indepartat. Pentru a va usura munca intr-o astfel de situatie, va prezentam cateva sfaturi pentru a realiza o curatenie eficienta dupa renovare.
  • Achizitionati uneltele si materialele necesare – In primul rand trebuie sa va asigurati ca aveti tot ce va trebuie pentru a incepe curatenia:
                           - mop,
                           - galeata,
                           - perii,
                           - carpe,
                           - bureti,
                           - saci menajeri pentru strangerea molozului si a resturilor de materiale,
                           - manusi,
                           - masti,
                           - solutii speciale de curatenie.
  • Realizati o lista cu ordinea activitatilor – Pentru a fi cat mai eficineti va recomandam sa impartiti exact sarcinilie fiecarei persoane care participa la curatenie. Daca aveti copii sau animale de companie este recomandat sa ii lasati cateva zile la rude sau cunostinte, pentru a-i feri de praful si mizeria din casa.
  • Scoateti molozul – Puneti toate resturile de materiale in saci menajeri, iar apoi contactati o echipa care sa va ajute cu transportul acestora, in locuri special amenajate.
  • Curatati praful – Aceasta este una dintre cele mai neplacute probleme cand vorbim despre amenajare interioara sau renovare. Pentru a va asigura ca eliminati tot praful depus va recomandam sa il curatati in repetate randuri. Trebuie curatati: peretii, podelele, prizele, instalatiile, geamurile, caloriferele si orice alte obiecte care au ramas in casa pe perioada renovarii. Utilizati aspiratorul si periile speciale pentru fiecare tip de suprafata. Apoi pentru a va asigura ca eliminati eficient tot praful ramas, stergeti usor o carpa umeda.
  • Eliminati petele – Odata ce ati reusit sa scapati de praf veti vedea ca au ramas diferite pete in mai multe locuri cum ar fi: geamuri, gresie, parchet, usi, clante etc. Pentru a indeparata eficient petele utilizati solutii speciale, potrivite pentru fiecare tip de suprafata in parte.
  • Curatati bine mobila – Dupa terminarea curateniei generale si punerea mobilierului la loc, curatati bine toate suprafetele acestuia, atat in exterior, cat si in interior. Chiar daca au fost protejate de folii, ele tot sunt pline praf care se strecoara cu usurinta prin orice tip de material.
Toata procedura de realizare a curateniei dupa o amenajare interioara sau renovare este in general obositoare si necesita mult timp si rabdare. Pentru a avea cele mai bune rezultate va recomandam sa apelati la servicii de curatenie dupa constructor Cluj, unde o echipa de profesionisti va realiza toata aceasta procedura in locul dumneavoastra, utilizand solutii si aparaturi profesionale. Daca apelati la acest serviciu veti avea rezultate cu adevarat eficiente. De asemenea, scapati de o grija si castigati timp, in care va puteti ocupa de alte aspecte importante.