Cum sa cureti corect pardoseala in functie de tipul de material

Pardoseala este spatiul dintr-o locuinta care se muradreste cel mai repede, iar din acest motiv trebuie curatata regulat. Insa, curatarea pardoselii nu e chiar atat de simpla pe cat pare, e necesar sa cunosti materialul din care a realizata pentru o curatare eficienta. In acest articol iti vom prezenta tot ce trebuie sa stii despre curatarea diferitor tipuri de pardoseli.

Pardoseala din parchet

Curatarea pardoselii din parchet este influentata de cat de des se circula pe acesta, cu cat se circula mai des se recomanda sa se mature sau aspire de mai multe ori pe saptamana, iar o curatare mai amanuntita este necesara la o perioada de doua saptamani sau o luna. Pentru spalarea parchetului se recomanda folosirea de produse speciale destinate acestui material, astfel vei evita decolorarea sau degradarea acestuia.
 

Pardoseala din gresie

Gresia este un material usor de curatat spre deosebire de alte materiale. Tot ce trebuie sa faci este sa aspiri sau maturi depunerile, iar apoi sa o speli cu mopul si cu o solutie speciala pentru gresie. Spalarea cu o solutie pentru parchet poate duce la mici accidentari, deoarece va face ca pardoseala din gresie sa fie alunecoasa.
 

Mocheta

Pardoselile din mocheta sunt cele mai greu de intretinut. Este foarte imporant sa se foloseasca doar produse speciale pentru mocheta, mai ales in cazul scoaterii petelor, deoarece un produs de haine poate afecta tesaturile. De asemenea, iti recomandam sa folosesti un aspirator care dispune de perie pentru covoare, in acest fel tesatura se poate curata complet. Iti recomandam sa cureti mocheta la o spalatorie speciala cel putin o data pe an, pentru a o curatata in profunzime.
 

Pardoseala din piatra

In cazul pardoselii din piatra, curatarea se realiza similar cu cea din gresie. Astfel, iti recomandam sa o cureti o data pe saptamana sau la doua saptamani, iar in cazul unor depuneri de mancare iti recomandam sa o cureti imediat astfel incat sa eviti formarea petelor.
 
Daca nu ai timpul necesar sa iti cureti personal pardoseala poti apela la serviciile noastre profesionale de curatare pardoseli din Cluj.