Curatarea si intretinerea pardoselii dure

Intretinerea si curatarea pardoselii dure reprezinta un proces mai indelungat datorita suprafetei extinse. Exista metode eficiente si profesionale de a curata o pardoseala dura, care nu necesita un timp indelungat de curatenie.

Curatarea acestor suprafete se realizeaza de obicei cu monodiscul, care este un aparat ce curata si lustruieste pardoselile dure in timp util. In functie de tipul de suprafata,s e poate folosi monodiscul cu perie sau pad.

Curatenia pardoselilor se imparte in doua tipuri, acea fiind cea de intretinere si cea primara sau generala. Cea de intretinere trebuie realizata zilnic, in zonele cu trafic intens si odata pe saptamana, in zonele cu mai putin trafic. Curatarea lor este esentiala pentru ca asigura un trafic sigur, fara incidente sau accidente.

In categoria de pardoselii dure se regaseste:
  • Pardoseala din piatra naturala (granit, marmura, calcar)
  • Pardoseala din piatra artificiala (placi ceramice, placi de beton mozaicate)
Pardoselile din piatra artificiala necesita o curatare mai atenta deoarece acestea au multe rosturi iar apa patrunde mult mai usor, aparand posibilitatea dezvoltarii mucegaiului. Pe de alta parte, curatarea pardoselilor naturale se realizeaza mult mai usor.
Este important de retinut faptul ca o curatenie efectuata necorespunzator cu monodiscul poate afecta aspectul original al pardoselii. De aceea, curatarea si intretinerea pardoselii trebuie reazlizata de persoane cu experienta.

Spatiile comerciale si industriale au de obicei pardoselii dure, care necesita o ingrijire atenta prin intretinerea si curatare corecta. Noi va punem la dispozitie curatare pardoseli in Cluj pentru ca pardoseaua ta sa straluceasca in fiecare zi!