Metode eficiente de curatare a bucatariei

Bucataria este una dintre incaperile din casa in care petrecem cel mai mult timp. Este locul unde reailizam multe activitati casnice precum gatitul, servirea mesei, uneori chiar si primirea invitatilor. De aceea bucataria trebuie sa fie mereu curata si ordonata.

Fiind o incapere atat de utilizata suprafetele si obiectele se murdaresc mult mai repede si mai des decat in restul casei. Asadar, ne-am gandit sa va prezentam cateva metode eficiente de curatare a bucatariei, rapid si usor.
 
 • Pentru curatarea blatului de bucatarie – va recomandam sa utilizati apa oxigenata. Aceasta va indeparta eficient orice urma de grasime si va dezinfecta suprafata de lucru.
   
 • Pentru curatarea faiantei – puteti utiliza o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu dizolvat in 4 litri de apa. Solutia obtinuta va curata rapid si eficient faianta dumneavoastra, lasand-o stralucitoare, curata si igienizata. Puteti utiliza aceasta solutie si pentru curatarea gresei.
   
 • Pentru curatarea aragazului – puteti utiliza apa cu sapun sau detergent de vase. Daca murdaria nu este intarita acesta se va curata usor si rapid. In cazul in care pe suprafata aragazului exista pete de grasime mai vechi puteti utiliza solutii speciale, degresante, pe care le gasiti in magazine.
   
 • Pentru curatarea hotei – in cazul in care aceasta este din otel, va recomandam sa utilizati ghimbirul. Acesta va dezinfecta si va curata rapid si eficient orice urma de murdarie. Ghimbirul il puteti utiliza pentru curatarea si dezinfectarea oricarui obiect din otel.
   
 • Pentru curatarea mobile de bucatarie – puteti prepara o solutie naturala din urmatoarele ingrediente: 250 ml de apa; 125 ml de otet si 125 ml de votca. Amestecati bine ingredientele si apoi puneti solutia intr-un pulverizator. Pentru un miros mai deosebit si pentru a obtine o solutie dezinfectanta si mai puternica, puteti adauga cateva picaturi de eucalipt. Urmele de calcar si petele vor fi indepartate cu usurinta, lasand mobila igienizata, curata si improspatata.
   
 • Pentru curatarea pardoselii – in cazul in care aveti parchet sau podea de lemn, cea mai simpla si eficienta metoda este cu apa si otet. Aceasta solutie o obtineti amestecand 9 parti de apa cu o parte de otet, puneti intr-o galeata si dati cu mopul. Iar podelele dumneavoastra vor fi igienizate si vor straluci, la propriu.
   
 • Pentru curatarea tacamurilor si ustensilelor de bucatarie – in functie de obiectul pe care doriti sa il curatati, exista mai multe variante. Daca doriti ca lingurile, furculietele si cutitele dumneavoastra sa arate ca noi, luati o jumatate de ceapa, peste care presarati putina sare si frecati zonele deteriorate. Efectul va fi uimitor! Daca ustensilele sunt din ceramica, cea mai buna varianta de curatare este o solutie pe care o obtineti amestecand putin amoniac si detergent. Pentru ustensilele din lemn puteti folosi un amestesc de apa calduta cu apa oxigenata. Acestea se vor albi si vor arata ca noi.
   
 • Pentru curatarea vaselor – in functie de natura petei exista, de asemenea, mai multe variante. Daca doriti sa curatati o cratita sau o tigaie arsa puneti 2 linguri de ulei la incalzit in vasul respectiv, apoi frecati cu un burete pana se curata toate resturile. Clatiti, iar dupa uscare aplicati un putin ulei vegetal pentru a oferi vasului un strat de protectie. Pentru indepartarea petelor de negreala de la flacara aragazului, ketchup-ul este cea mai buna solutie. Aplicati putin ketchup pe un burete, frecati usor zona patata si apoi clatiti cu apa calduta. Veti ramane surprinsi de efectele acestuia!

Daca doriti sa economisiti timp si energie, creati un plan de realizare a curateniei. Acesta va va ajuta sa fiti practici, eficienti si rapizi. Origanizati-va in asa fel incat sa va fie comod si sa aveti o ordine in realizarea activitatilor de curatare.

In cazul in care nu aveti timpul necesar, noi va punem mereu la dispozitie servicii de curatenie profesionala, complete. Fie ca este vorba despre curatenie zilnica, periodica, generala sau dupa o renovare.